کد خبر: ۵۵۳۲
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۴
وعده بی حاصل امضای چند قرارداد خودرویی تا پایان سال 95

آرزوهایی که بر دل صنعت خودرو ماند

«دو قرارداد خودرویی تا پایان سال 95 به امضا خواهد رسید.» این آخرین وعده ای بود که دو هفته مانده به پایان سال 95، محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت، درباره قراردادهای جدید خودرویی داد.

به گزارش خبرنگار خودروکار، از ابتدای زمستان سال 95، مسوولین رده بالای وزارت صنعت، پشت تریبون سخنرانی ها رفتند و هر یک وعده امضای چند قرارداد جدید خودرویی را دادند. گرچه از تعداد این قراردادها به مرور زمان کاسته شد و از پنج قرارداد خودرویی که منصور معظمی، رییس هیأت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) وعده آن را داده بود، به عدد دو از زبان وزیر صنعت رسید آما در پایان سال هیچ قرارداد جدیدی به امضا نرسید.


نعمت زاده در دومین هفته از اسفند ماه، در مراسم رونمایی از خودروی کوییک سایپا، وعده امضای دو قرارداد خودرویی یکی در زمینه خودروهای تجاری و دیگری در زمینه خودروهای سواری را داد. آروزیی که بر دل ماند و درآخرین روزهای سال گذشته به فروردین ماه سال جاری واگذار شد. اما کدام قراردادها روی زمین مانده اند؟

قرارداد رنو به خواب رفت

اولین قراردادی که وعده امضای آن تا پایان سال گذشته داده شده بود، قرارداد رنو و ایدرو بود. همان جوینت ونچری که پیش نویس آن ابتدای پاییز سال گذشته در فرانسه به امضا رسید و قرار بود تا پایان سال  95 نهایی شود. اما با اینکه رنویی ها در آماده سازی پیش ساخت ها خوب پیش رفته اند ولی همچنان گویا مخالفت هایی با امضای این قرارداد وجود دارد که روند امضا آن را تا به این حد طولانی کرده  و حضور پسابرجامی رنویی ها در ایران را برای دومین سال متوالی با مانع مواجه کرده است. گفته می شود به توافق نرسیدن ایدرو با سایپا بر سر واگذاری «بن رو» به رنویی ها یکی از بزرگترین موانع بر سر راه این قرارداد است. 


بنز در بهار می آید

دومین قرارداد، قرارداد بنز و ایران خودرو برای تولید خودروهای تجاری بود. یش نویس این همکاری، در همان روزهای نخست برجام در زمستان 94 به امضا رسید و انتظار می رفت که دست کم تا نیمه دوم سال گذشته نهایی شود اما آلمانی های سخت گیر، روند امضای این قرارداد را طولانی کردند و در حالی که قرار بود در آخرین هفته اسفند ماه سال گذشته در وزارت صنعت شروع رسمی این همکاری اعلام شود، به دلیل جابجایی برنامه مدیران بنز، امضای این قرارداد به هفته سوم فروردین ماه سال جاری موکول شد.


سیتروئن، متولد اردیبهشت می شود

قرارداد سایپا و سیتروئن، دیگر قراردادی بود که طبق آنچه که وعده داده شده بود، انتظار می رفت در سال 95 نهایی و وارد فاز عملیاتی شود. اما سخت گیری وزارت صنعت در جزییات این قرارداد و از سوی دیگر زیر بار نرفتن فرانسوی ها برای پذیرش شرط های ایران، روند امضای آن را طولانی کرد. محسن صالحی نیا، معاون وزیر صنعت، در آخرین نشست خبری خود در سال گذشته در پاسخ به خودروکار درباره زمان امضای این قرارداد و چرایی طولانی شدن آن، گفت: «قرارداد سایپا وسیتروئن در اردیبهشت ماه وارد فاز اجرایی می شود و دلیل این تاخیر، زیاد بودن جزییات و بررسی آن بوده است.»

سه قرارداد خودرویی که یک گام تا قطعی شدن دارند، از سال 95 به بهار 96 به ارث رسید. حالا باید دید هوای بهاری و انتخاباتی آرزوهای بر دل مانده سال گذشته را نیز شکوفا می کند.


گزارشگر: عسل داداشلو

روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار